بیایید اشتباهاتمان را در آغوش بگیریم/ ذهن نامحدود
شاید این جمله رو بارها شنیده باشیم که “از اشتباهاتمون درس بگیریم”. سوال اینه که درس گرفتن از اشتباهات صرفا یه جمله انگیزشیه یا واقعا یه اتفاق هایی توی بدنمون می افته؟
جو بولر، در کتاب ذهن نامحدود به باورهایی که مانع یادگیری هستند اشاره می کنه. یکی از باورهای آشنا، که در سیستم آموزشی بهش تاکید می شه اینه که؛
کار درست، پاداش و تشویق داره و وای به حال کسی که اشتباه کنه.
اما علم عصب شناسی نظر دیگه ای داره:
بهترین زمان برای رشد مغزی و ارتقای یادگیری، وقتی ست که در حال اشتباه کردن هستیم.
مغز ما، از طریق شبکه های بهم پیوسته سلول های عصبی و نورون ها فعالیت می کنه و نورون ها عایقی به نام میلین دارند که منجر به تقویت قدرت، سرعت و دقت پیام های عصبی می شه.
فعالیت و تمرین بیشتر، غلاف های میلین رو ضخیم تر می کنه، هر چه تعداد لایه های میلین زیادتر بشه باعث تقویت مسیر های عصبی و در نتیجه یادگیری بهتر می شه.
وقتی اشتباه می کنیم و درصدد تصحیح آن بر می آییم، در نتیجه دست به فعالیت بیشتری می زنیم و عایق بندی میلینی نورون های عصبی رو تقویت می کنیم و این خودش باعث یادگیری بهتر می شه.
پس، نترسیم از اینکه سوالی رو اشتباه جواب دادیم یا کار اشتباهی انجام دادیم، اون زمان، مغز ما، فعالترین حالت خودش رو داره و یادگیرنده تره.
بیایید اشتباهاتمان را در آغوش بگیریم
درباره کتاب ذهن نامحدود به نقل از فیدیبو
یادگیری فرصت نامحدود انسان برای تجربه بی نهایت است و جای افسوس دارد اگر توان بی انتهای ما برای درک جهان با موانعی ساده و قابل تغییر محدود شود.
کتاب «ذهن نامحدود» اثری ارزشمند در راستای شناسایی این موانع و ارائه راهکارهایی برای رفع آنها و دستیابی به بینشی نامحدود در درک و یادگیری است.
جو بولر استاد دانشگاه استنفورد و نویسنده کتابهای پرفروشی همچون «طرز فکر ریاضی»، آموزگاری است که دهه ها را صرف مطالعه تاثیر باورها و سوگیری ها بر یادگیری کرده است. او در کتاب ذهن نامحدود این افسانه را که مغز ما ایستا و ثابت است به چالش کشیده و شش کلید ویژه را برای گشایش و تجلی توان بالقوه و نامحدود ما در یادگیری معرفی می کند.
مطالعات او نشان می دهد که آن دسته از افرادی که به بالاترین سطوح موفقیت در هر زمینه ای دست می یابند، صرفا به دلیل یک برتری ژنتیکی به آنجا نرسیده اند؛ بلکه موفقیت آنها مرهون استفاده از کلیدهایی است که او در این کتاب رونمایی می کند.
مغز ما «ایستا و ثابت» نبوده و کاملا توان تغییر، رشد، سازش پذیری و برنامه ریزی مجدد را دارد. آیا می خواهید در ریاضی پیشرفت کنید؟ یک زبان جدید را بیاموزید؟ نواختن گیتار را یاد بگیرید؟ کتاب بنویسید؟ حقیقت این است که هر کس در هر سنی می تواند هر چیزی را بیاموزد و خودِ نفسِ یادگیری عمیقا ما را دگرگون می سازد.
این آن چیزی است که بولر به صورتی ظریف و زیبا در این کتاب در خصوص آن صحبت می کند.
کارول دِوِک (نویسنده کتاب «طرز فکر»):
جو بولر از آموزگاران نایاب و برجسته ای است که نه تنها از راز یک تدریس عالی آگاه است، بلکه می داند چگونه آن را به دیگر معلمان نیز منتقل کند.
این فشار که باید همه چیز را بدانیم معضلی حقیقی است؛ اما بسیاری از افراد با آگاهی از دانش مغزی و علم به ارزش تقلا و گشودگی موفق شدند این باور را کنار بگذارند. چقدر پیش میآید که افراد با ترس از اینکه بهقدر کافی نمیدانند، وارد کلاس درس یا یک جلسه کاری شوند؟ حال اگر افراد این لحظاتِ ندانستن را بپذیرند و تمایل بیشتری به پذیرش دشواری و تقلا داشته باشند، چقدر رهاییبخش خواهد بود؟ انسانها باوری کذایی دارند مبنی بر اینکه همه چیز را باید بدانند. حال اگر این باور را کنار بگذارند و در عوض، از عدم اطمینان استقبال کنند، روش زندگیشان تغییر خواهد کرد و تعاملاتی سازندهتر را تجربه میکنند. اگر افراد با این رویکرد وارد مکالمات شوند، عملکرد شرکتها بهتر میشود، دوستیها گسترش مییابد و افراد در عین آرامش، کارایی و تأثیرگذاری بیشتری خواهند داشت.
ذهن نامحدود
یادگیری، رهبری و زندگی بدون مانع
توسط سمیه احمدی ترجمه و در انتشارات نوین منتشر شده است.
شما می توانید سایر کتاب هایی که معرفی شده است را اینجا ببینید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با حال بود برم سخنرانیش رو پیدا کنم
بله محسن عزیز
خوشحال میشم شما هم با توجه به تجربه خوبی که در زمینه یادگیری دارید نطرتون رو بنویسید